Тесла се сдоби с улица в Германия

Гига-Завода на Тесла близо до Берлин, Германия вече се сдоби с официален адрес, а именно – Tesla Straße 1. Новата улица близо до Бранденбург наскоро беше оборудвана и със собствена табела. Изграждането на самия завод напредва с бързо темпо и въпреки бюрократичните забавяния строителите наваксват стремглаво. Строежа ще бъде извършен на етапи, като на първо време ще се изгради сектора за производството на моторите.

Чуват се дори слухове, че завода в Берлин ще бъде построен по-бързо от този в Шанхай. Ако това наистина се случи, ще е нещо невиждано по европейските стандарти. Специалистите в областта бяха удивени как Гига-Завода в Шанхай, успя да започне производство на електромобили едва 1 година след първата копка.

Наскоро Илон Мъск сподели изображение на това как ще изглежда завода завършен.

Тесла Гига-Завод Берлин завършен

 

Първият модел който ще се произвежда в Tesla Giga-Berlin ще бъде Модел Y. Първите доставки на модела вече започнаха да пристигат при собствениците си, но за съжаление само в Северна Америка. Има голяма вероятност в Европа доставките на Модел Y да започнат едва когато започне производството в новия завод. Това ще е първият случай в който от компанията не започват първо с внос на електромобили от САЩ и след това заместват с местно производство. Такъв беше случаят в Китай, където от Тесла внасяха всички модели и постепенно с нарастване на локалното производство спираха доставките.

Ентусиасти в Германия следят ежедневно прогреса на строежа и правят подробни обиколки с помощта на дронове.

 

Източник: https://www.tesla.com/en_eu/gigafactory-berlin