Първите доставки на ID.3 започват през септември

Фолксваген обяви началото на първите доставки на електромобила ID.3. Те ще достигнат до клиентите през септември тази година. Това ще бъде ID.3 1st версията със средния вариант на батерията от 58 кВтч. От компанията предоставят два варианта на всички направили резервации. Първият вариант е да станат част от клуба “1st Mover” и да получат колата си през септември. Този избор идва с известни временни ограничения във функционалността – като липсата на App Connect приложението за мобилни устройства и липсата на някои функции в Head-up дисплея. Вторият вариант е да се изчака за доставка в края на тази година и да се получат всички активирани функции. Друг бонус е, че членовете на “1st Mover” ще имат пряк канал с Фолксваген за даване на мнения и предложения.

От компанията показаха прототипа преди малко повече от година, а финалната версия се появи през септември 2019г. Програмата на ID.3 беше съпътствана от не малко затруднения. От проблеми с довършването на софтуера, до липсата на достатъчно батерии. Именно с това си и обясняваме стартирането на клуба “1st Mover”. От една страна клиентите влизат в ексклузивен клуб и ще могат да се наслаждават на автомобила си по-рано, но от друга реално ще получат не напълно завършен софтуерен пакет.

Конфигурации

Лимитираната серия ID.3 1st ще се предлага във 3 варианта:

  • ID.3 1st basic – ще е на цена под 40 хил. евро в Германия и включва навигационна система, DAB+ цифрово радио, “Air Care Climatronic” дву-зонова климатична система, подгряване на седалките и волана, подлакътници за предните седалки и 18″ джанти.
  • ID.3 1st Plus – ще е на цена под 46 хил. евро и допълнително ще включва камера за заден ход, “Keyless Advanced” система и централна конзола с 2 USB-C извода. Екстериорът ще е със затъмнени задни стъкла, LED задни светлини и 19″ джанти.
  • ID.3 1st Max – на цена под 50 хил. евро, ще включва “Augmented Reality Head-up Display”, два допълнителни високоговорителя, голям панорамен покрив и 20″ джанти. В пакета ще са включени и допълнителните асистенти “Travel Assist”, “Side Assist” за помощ при смяна на ленти, и “Emergency Assist”. Топ версията ще бъде и с подобрени седалки с електрическо задвижване и функция масаж.

Всички варианти ще бъдат с 58 кВтч батерия, 150 кВт (201 к.с.) електромотор задвижващ задната ос и с пробег от 420 км по WLTP.

Резервация

В България резервация на ID.3 1st може да се направи на официалния сайт на марката и е с предплащане от 2000 лв. Конфигурирането и финализирането на поръчките ще може да се направи след 17-ти юни. Първото издание на електромобила ще е ограничено до 30 хил. бройки.

Повече информация за характеристиките на електромобила може да видите в раздела ни Електромобили.

Източник: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/id3-1st-deliveries-begin-in-early-september-6122