VW ID.3 с пробег до 550 км и начална цена под 30 000 евро

На автоизложението във Франкфурт, Volkswagen представи крайния вариант на ID.3, новият изцяло електрически автомобил на компанията. Той е базиран на новата MEB платформа, на която компанията ще базира всичките си електромобили.

 

 

Новият електромобил ще е наличен в три модификации – 45 кВтч батерия с пробег от 330 км (WLTP), 58 кВтч с пробег 420 км (WLTP) и 77 кВтч с пробег 550 км (WLTP). Най-малката батерия ще е с базова цена от под 30 хил. €. Средната ще започва от 40 хил. €, а за най-голямата все още няма информация. Първите доставени модели ще бъдат лимитирана серия от средната модификация и ще са брандирани с ID.3 1st. Лимитираната серия ще се предлага в 3 конфигурации.

Основната версия на ID.3 1st ще включва навигационна система, цифрово радио DAB +, подгряване на седалките и волана, подлакътници отпред, кабел за зареждане CCS Type 2 и 18-цолови лети джанти.

ID.3 1st Plus допълнително ще включва камера за обратно виждане. Освен това разполага с ACC адаптивен круиз контрол и keyless система за заключване и стартиране. Интериорът на ID.3 1st Plus също ще включва дизайнерски седалки, централна конзола с два USB-C порта. Екстериорното оборудване ще включва тонирани прозорци. Външният пакет Style е в сребрист цвят, матрични LED фарове, матрични странични светлини, спирачни светлини, мигачи и задни светлини, както и 19-цолови лети джанти.

Версията ID.3 1st Max ще включва HUD дисплей, аудио система Beats, голям панорамен отварящ се стъклен покрив, както и 20-инчови лети джанти. Оборудването се допълва от система за поддържане на лентата с Emergency Assist. Както и система за смяна на лентата, безконтактно зареждане на телефон и удобни седалки.

 

 

Интериор

Интериорът е сравнително опростен и изчистен. Личи си, че са почерпили вдъхновение от този на Тесла и конкретно на Модел 3. Физически бутони са само тези за контрол на стъклата и бутона за аварийните светлини, всички останали са сензорни. Воланът е оборудван с бутони за контрол на почти всички функции на автомобила. Конзолата за смяна предавките е позиционирана зад волана, вдясно от дисплея на водача и много прилича на тази на BMW i3.

Интересна закачка в интериора е поставянето на символа за пауза върху педала за спирачката, и символа за Play върху педала на газта.

Повече характеристики на ID.3 може да видите в каталога ни за електромобили.

 

 

 

Източник: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/vision-made-reality-world-premiere-of-the-id3-5338