Porsche Taycan 0-145-0 kкм/ч на самолетоносач

Остават броени дни преди официалната премиера на Porsche Taycan – първият изцяло електрически автомобил на Порше. От компанията започават да загатват за възможностите му. На палубата на американският самолетоносач USS Hornet електромобилът показва ускорение от 0 до 145 км/ч (90 мили/ч) и спиране обратно до 0 км/ч. Дължината на палубата е около 265 метра. Целият тест отне едва 10.7 секунди. С това уникално постижение от Порше показват не само високата мощност на електромобила, но и добрия тракшън контрол, както и невероятните спирачки.

Стефан Векбах, Вицепрезидент на продуктовата линия Tyacan: “Въпреки че това не е обичайна метрика, която използваме за сравняване на производителността на автомобили, това е доста подходящ начин за професионалист да демонстрира силата на електромобила, който наближава края на своята разработка. Върху неравна и променяща се повърхност, поведението на Taycan, невероятното му ускорение и спираща сила, бяха много впечатляващи.”

Само преди седмица електромобилът постави време от 7 минути и 42 секунди на легендарната писта Нюрбургринг. С това време той влиза в топ 100 на най-бързите автомобили серийно производство на тази писта.  Само на няколко секунди от времената на автомобили като Porsche GT3, Nissan GT-R и McLaren 650S Spider.

Официалното представяне на Porsche Taycan ще е на 4-ти септември.

 

Източник: https://newsroom.porsche.com/en/2019/products/porsche-taycan-performance-test-aircraft-carrier-uss-hornet-shea-holbrook-18493.html

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *