Тесла Модел 3 измина 2781 км за 24 часа

Известният YouTube блогър Бьорн Нийланд (Bjorn Nyland) и двама помощници успяха да поставят световен рекорд за най-много изминати километри за 24 часа с електрически автомобил. Новият рекорд е 2781 км за 24 часа. Средната скорост, с която са се движили, включващо времето за спиране за зареждане е 116 км/ч. Рекордът бе постигнат в северна Германия, на аутобан, където са могли да карат с висока скорост. Отсечката, която са използвали в началото е била с дължина 127 км. Впоследствие заради ремонтни дейности и трафик се е наложило да сменят маршрута с друг.

Record Route

Автомобилът, който са използвали е Tesla Model 3 Long Range Dual Motor. Когато не са зареждали са карали със скорост между 160 и 180 км/ч. Средно времето за зареждане е било около 16 минути, като са зареждали от 9% до 62%. За зареждане са използвали станция на Ionity, на която Тесла Модел 3 може да зарежда с мощност до 190 кВт. Суперчарджърите на Тесла в Европа все още не са обновени до новата трета версия, която позволява зареждане с мощност до 250 кВт.

Предишният рекорд e 2644 км със средна скорост 110 км/ч и отново бе постигнат с Тесла Модел 3 през 2018 г.

Това постижение показва напредъка на електромобилите и зарядните станции в посока подобряване на времето за пътуване. Много хора все още имат представата, че пътуването с електрически автомобил на дълъг път означава често и продължително спиране за зареждане. Този рекорд показва, че дори и на немските аутобани пътуването може да е бързо и с кратки спирания за зареждане и почивка. Единственото условие засега е доброто предварително планиране за точните места на презареждане.

 

Източник: https://youtu.be/ICZKYpBXP6k

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *