Вижте как се произвеждат електромобилите на Rimac

Хърватската компания Rimac Automobili пусна видео поредица, в която нейният основател прави разходка из офисите и производствената база на производителя. В двата епизода досега (от общо 4) Мате Римац показва как са се развили като компания за производство на хипер-електромобили и компоненти за електрически автомобили. Не се скрива почти нищо и се показва целият процес на дизайн и производство на двата автомобила на компанията – Concept One и C_Two. Пълна информация за характеристиките на двата автомобила и да направите сравнение със всички електромобили на пазара може да направите в новата ни секция.

Интересен факт, който научаваме от двата видео материала, е че компанията произвежда сама много голяма част от компонентите. За разлика от другите авто-производители, които залагат на голямо количество доставчици, Rimac имат силна вертикална интеграция. По този начин, както самия Мате казва, те имат много голяма гъвкавост и могат бързо да итерират подобрения на компонентите. От дизайн на една част до производството й, е нужен максимум един ден.

 

 

След като Hyundai и Porsche инвестираха в Rimac виждаме и сериозният напредък в разрастването на компанията. Вече голяма част от компонентите в най-новият C_Two са изцяло от карбонови влакна. Дори цялото купе на електромобила е един солиден карбонов монокок. Най-голямата цялостна монокок конструкция в индустрията.

 

Освен с компоненти за своите електромобили, Rimac произвеждат батерии, мотори и други части за други големи производители като Porsche, Mercedes, Koenigsegg, Aston Martin, Pininfarina Automobili и много други.

 

 

Очакваме с нетърпение 3-ти и 4-ти епизод от поредицата, за да видим напълно на какво се дължи успеха на хърватския авто-производител.

UPDATE: Излезна и третият епизод.

 

UPDATE 2: Ето и последният четвърти епизод от поредицата.

 

Източник: https://www.rimac-automobili.com/en/