Рекорд на Nurburgring за Volkswagen ID.R

Фолксваген постигна нов успех с изцяло електрическия състазателен автомобил ID.R. На състезателната писта Nürburgring Nordschleife, Volkswagen ID.R постави нов рекорд за електрически автомобил. С времето си от 6:05.336, елекотромобилът подобри с над 40 секунди предишното постижение на NIO EP9. С времето от малко над 6 минути Volkswagen ID.R е второто най-бързо време, постигано на емблематичната писта. Електромобилът е втори само след Porsche 919 Hybrid EVO, модифициран Le Mans прототип. Всички най-бързи времена може да се видят тук. Шофьорът му Ромейн Дюма (Romains Dumas) изяви своето възхищение от поведението на състезателния автомобил, специално подготвен за изпитанието.

Средната скорост на рекордната обиколка е била 206.96 км/ч. След рекорди на Goodwood Festival of speed и Pikes Peak Hill Climb, това е третият рекорд за електромобила за изминалите 12 месеца. Ромейн Дюма е и четирикратен шампион в 24 часовото състезание на Nürburgring и познава добре пистата. “Да бъдa рекордьор на Nordschleife ме прави невероятно горд”, каза Дюма “За мен това е най-добрата и най-трудна писта в света. Искам да благодаря на екипа на Volkswagen Motorsport, който още веднъж показа фантастична работа. ID.R беше перфектно подготвен за Nordschleife и беше толкова забавно да изживееш невероятното ускорение и бързите скорости в завоите.”

Ето и клипче с кратки кадри от обиколката:

 

Видео с цялата рекордна обиколка:

 

Източник: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/605336-minutes-volkswagen-idr-sets-new-electric-record-on-the-nuerburgring-5045

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *