Audi e-tron получи 5 звезди на сигурност от Euro NCAP

Audi e-tron изцяло електрическият SUV на компанията премина тестовете за сигурност на Euro NCAP и получи пълните 5  звезди.

Купето на e-tron остана стабилно при изпитването на челен удар с изместване. Данните от манекените показват добра защита на коленете и бедрата както на водача, така и на пътника. Audi показа, че подобно ниво на защита ще е валидно и за пътниците с различни размери и за тези, които седят в различни пози. При теста за челен удар в твърда бариера с пълна ширина, защитата е добра за всички критични части на тялото. При теста за странична бариера защитата е добра и електромобила набра максимални точки. Въпреки това, при най-тежкият тест със страничен удар в стълб, компресия на ребрата на манекените показва слаба защита на гърдите, но добра защита на другите критични области на тялото. Изпитванията на предните седалки и облегалките за глава демонстрират добра защита срещу наранявания при камшичен удар, в случай на удар отзад. Геометричната оценка на задните седалки също показа добра защита от камшичен удар. Системата за автономно аварийно спиране (AEB) се представи добре при тестовете с ниски скорости, при които възникват много наранявания от камшичен удар, като сблъсъкът се избягва или намалява при всички сценарии.

Електромобилът впечатлява и със системата си за активна сигурност “Audi pre sense”, избягваща сблъсъци с пешеходци и велосипедисти. Системата AEB може да засича уязвими участници в движението, както и други превозни средства. AEB се представи добре в тестовете за реакция към пешеходци и велосипедисти.

Може да видите видео на всичките направени тестове, включително и тези за аварийно спиране за пешеходци и велосипедисти:

 

Документът с пълните резултати може да се изтегли тук.

Източник: https://www.euroncap.com/en/results/Audi/e-tron/35869

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *