BMW показва iX3, i4 и iNEXT, 5 години след първият i3

Прототипи на следващото поколение i-автомобили на БМВ бяха тествани в арктически условия. Подразделението на БМВ за електромобили показа следващите три модела – iX3, i4 и iNEXT. Те бяха подложени на сурови изпитания в тестовия център в Arjeplog, Швеция.

Първият е iX3, така нареченият Sport Activity Vehicle (SAV), спортно ориентиран SUV. Електромобилът ще е премиерата на петата генерация eDrive технология на BMW. Пробегът ще бъде 400 км по WLTP. Батерията ще има възможност да се зарежда със скорост до 150 кВт на бързи DC зарядни станции. Очаква се да се влезе в производство през следващата година.

BMW iX3
BMW iX3

Седанът в групата е i4. Той също е с пета генерация eDrive технология на BMW. Пробегът се очаква да бъде 600 км по WLTP. Със своята спортна натура, електромобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4 секунди и ще има максимална скорост 200 км/ч. Производството ще започне през 2021 в завода на BMW в Мюнхен.

iNEXT е луксозно ориентиран SAV. Както името подсказва това ще е електромобила с който компанията показва в каква насока се движат. Една от иновациите в автомобила ще е новата система за автономно движение. Тя ще е сертифицирана до Ниво 3 за автономност, т.е. пълно самостоятелно движение. но с очакване по всяко време да има шофьор който да поеме контрола. Пробегът се очаква да бъде 600 км по WLTP. Производството ще започне през 2021 в завода на BMW в Динголфинг.

 

 

Източник: https://www.press.bmwgroup.com/global/article/detail/T0293467EN/electromobility-under-extreme-conditions:-the-bmw-ix3-the-bmw-i4-and-the-bmw-inext-undergo-cold-testing-in-the-arctic-circle

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *