Фолксваген става доставчик на ел. енергия

Днес Фолксваген обяви стартирането на нов бранд във Фолксваген Груп – Elli Group. С това производителят показва своята стратегическа цел да се превърне във водещ доставчик на зелена мобилност. Elli произлиза от Electric Life (Електрически живот).

“Като един от най-големите авто-производители, Фолксваген, ще наложи темпото на промяна към емисионно неутрална е-мобилност”, каза Томас Улбрих, член на борда на директорите на Фолксваген, “Новата компания ще играе главна роля в предлагането на нови възобновяеми енергийни източници и умни решения за зареждане”.

Компанията постепенно ще изгражда портфолио от нови електро тарифи, зарядни станции, както и ИТ базирани решения за енергийно регулиране. По този начин Фолксваген се подготвят за пускането на пазара на първия си автомобил базиран на MEB платформата  (Modular Electric Toolkit), а именно Фолксваген ID.

Elli ще предлага възможности в следните категории:

За дома:
  • Доставка на зелена енергия. Услугата ще дава възможност да се закупува електроенергия, която е 100% от възобновяеми източници и това ще бъде сертифицирано от TUV.
  • Зареждане у дома. Зарядна кутия за вашия дом (Wallbox), която ще предоставя възможност лесно, удобно и безопасно да зареждате електромобила си с мощност до 11 кВт.
  • Бързо зареждане у дома. Бърза зарядна станция (DC Charging Station) за вашия дом с мощност до 22 кВт. Ще включва батерия и възможност за слънчеви панели.
За вашата дестинация:
  • Зареждане на работа и в официалните представителства. Новата компания интензивно ще се занимава с развиването на възможността електромобилите да се зареждат на паркингите за служители на различни компании, както и в официалните представителства на Фолксваген.
  • Зареждане в магазинните вериги. Elli е в интензивни преговори с различни магазинни вериги за възможността за предоставяне на зареждане на техните клиенти докато пазаруват.
За пътя:
  • Elli ще се стреми зареждането на публични места да бъде позитивно изживяване, благодарение на дигитални разплащания и/или членски карти.

Повече информация може да се намери на официалния сайт на новата компания: www.elli.eco

Източник: https://www.volkswagen-newsroom.com/en/press-releases/volkswagen-to-become-a-power-supplier-4551