Първи Тесла Supercharger с CCS конектор

Появиха се снимки на първия конвертиран Тесла Supercharger, който поддържа CCS Combo 2 конектор. Той се намира в Холандия, където ще пристигнат и първите Тесла Модел 3 в Европа. Това е важно, защото Модел 3 ще бъде с CCS Combo 2 порт, а не с обикновен CCS Type 2, както е при Модел S и X. 

Вижда се, че има два кабела с два конектора – CCS Type 2, които Тесла са модифицирали за DC зареждане на Model S и X. А CCS Combo 2 ще се използва за зареждане на Модел 3. Взъможно е да се получи объркване при собствениците на Модел 3 кой конектор трябва да използват за зареждане. CCS Combo 2 е обратно съвместим с CCS Type 2 и по този начин и двата влизат в порта на Модел 3.

Все още не е ясно дали други електромобили ще могат да се възползват от тези нови Тесла Supercharger-и, но най-вероятно – не. Зарядните станции на Тесла нямат терминал за плащане или място за аутентикация с чип, както са другите CCS станции. Разрешението за зареждане на Supercharger става чрез автомобила, а плащането се извършва през профил в сайта на Тесла.