Тесла Модел 3 вече може да се купи в Европа – цена.

Тесла днес отвориха конфигуратора за първите направили резервации в Европа. Имаме сведения, че клиенти в Германия, Франция, Испания, Швеция и Холандия са получили достъп да конфигурират и поръчат своите Модел 3 електромобили. Освен това научаваме и официалния пробег на Тесла Модел 3 по европейския стандарт WLTP. Той е 544 км за версията с голямата батерия (Long Range) и 530 км за спортният модел (Performance). Новина е и официалната ценова листа за Европа. В различните страни има леки разлики в цената, но основно началната цена на Long Range модела е около € 59 000, а на Performance – € 70 000. Това включва премиум интериора и AWD задвижване и на двата варианта. Стандартно цвета е черен, като за останалите се доплаща съответно – € 1600 за сив и син вариант, € 2100 за перлено бяло и € 2600 за червеният цвят. Автопилота ще струва € 5300.

Това развитие е напълно в реда на нещата след като от Тесла наскоро доставиха няколко Тесла Модел 3 в Европа. Те бяха главно за шоурум модели, за да могат бъдещите купувачи да ги разгледат на живо преди да пристъпят към поръчката. А и освен това вече знаем, че Модел 3 в Европа ще има CCS Combo 2 порт.

Тъй като в България все още няма официално представителство на Тесла, резервациите от тук все още нямат достъп до конфигуратора и не могат да поръчат електромобилите си.

Източник: https://ecomento.de/2018/12/05/tesla-model-3-preise-details-fuer-deutschland/