Какво вижда Автопилотът на Тесла

Известният Тесла хакер, подвизаващ се под псевдонима ‘verygreen’ и неговият партньор ‘DamianXVI’, пуснаха нова информация за това как работи автопилотът на Тесла електромобилите. Закупувайки от ebay компютър за автопилот, който има във всеки един автомобил на Тесла, те установяват, че са имали голям късмет. Оказва се, че са се сдобили със софтуерно отключена версия, която по принцип се използва от разработчиците на Тесла. По принцип двамата споделят, че компютрите на Тесла електромобилите са доста добре защитени и досега не са успели да ги хакнат за да видят как работят. Имайки късмета да попаднат на отключен вариант, те успяват да извлекат много информация за това как работи автопилотът и какво всъщност вижда. Чрез софтуер те успяват да наложат тази информация върху видеото от камерите на автомобила. Ето няколко клипчета на това какво всъщност вижда автопилота и какви обекти разпознава.

Натоварен Парижки трафик:

 

Парижка магистрала:

 

Зелената част от картината изобразява зоната, в която Автопилотът решава, че е разрешена за шофиране. Червените квадрати обозначават автомобили, лилавите – камиони, жълтите – пешеходци.

Клиповете са заснети, докато човек шофира електромобила, а не автопилота.

От тези клипове за първи път виждаме вътрешността на Тесла Автопилота в действие и какъв прогрес има до момента. Остава скептичността към думите на Елън Мъск, че до 6 месеца, максимум година ще пуснат опцията за автономно шофиране. Вижда се как в много моменти Автопилота пропуска определени обекти и дори интерпретира грешно лентите за движение.

Източник: https://www.reddit.com/r/teslamotors/comments/9irh2a/seeing_the_world_in_autopilot_part_deux/