Тесла Модел 3 с 5 звезди за безопасност

Тесла Модел 3 получи пълен набор от 5 звезди във всяка категория за безопасност в теста на Американската агенция NHTSA. В тези тестове се проверяват сигурността на автомобила в категориите – челен сблъсък, страничен сблъсък и преобръщане.

Тесла Модел S и X също имат 5 звезди във всички категории и така всички модели на Тесла са с най-висока безопасност в класа си. При страничния сблъсък се тества удар от страни с автомобил движещ се с 62 км/ч, както и удар в стълб. Това е особено показателен тест за безопасността на Тесла автомобилите, тъй като батерията добавя значителна здравина на купето. В средата на миналата година Тесла се похвалиха именно с този факт като показаха резултати от страничен удар в стълб на Модел 3 и Волво S 60. Навлизането в купето на Модел 3 е значително по-малко.

В класа на Тесла Модел 3, почти всички имат добри резултати в тези тестове, но много малко са тези които имат 5 звезди във всички категории. За сравнение BMW 3-та серия и Audi A4 не успяват да постигнат 5 звезди при челния сблъсък. За това със сигурност допринася факта, че при колите с ДВГ има солиден двигател отпред. При Тесла, както и повечето електромобили – няма, и могат да се заложат по добри краш структури.

 

Източник:

https://www.nhtsa.gov/vehicle/2018/TESLA/MODEL%2525203/4%252520DR/RWD

One thought on “Тесла Модел 3 с 5 звезди за безопасност

Коментарите са затворени.