Тесла с голяма промяна в интерфейса от септември

Известният Тесла хакер Джейсън Хюз (Jason Hughes) публикува в туитър снимки на идващата скоро нова версия на софтуера на Тесла. Новият софтуер ще бъде версия 9 и се отличава със сериозни промени в интерфейса. Главен акцент на екрана става картата, която е постоянно включена и се закрива само при стартиране на други приложения или екрани за настройка. С това Тесла се опитват да унифицират дизайна между трите си автомобила – Модел S, X и 3. 

Таба за стартиране на приложения е премахнат и се замества от меню в долната част на екрана.  Също така и музикалният плеър се появява като малък прозорец в долната част.

Една изтекла новост от функционална гледна точка е възможността автопилотът да следва зададения маршрут в навигацията. Все още не ясно до каква степен това ще се случва и дали е разрешено само за магистрално шофиране.

Типично в стила на Тесла и Елън Мъск последното нововъведение е възможността да се играят класически игри на Атари. Част от заглавията, които Елън Мъск обеща да сложат са: Missile Command, Asteroid, Lunar Lander.

Освен промените в интерфейса Елън Мъск обеща и сериозни подобрения в Автопилота с тази нова версия.

Това е едно от предимствата на Тесла, като разчитат на изчистено табло с един или два големи екрана. Всичко може да се ъпдейтва и изцяло се сменя визуално и функционално интерфейса. Дори Тесла автомобили произведени през 2012 ще получат ъпдейта и ще са в крак с новостите. Така до голяма степен автомобилът остава актуален, дори да е произведен отдавна.

За версия 10 на софтуера от Тесла обещават възможност да се гледа видео на екрана и караоке.

Един интересен пример за възможностите, които дава функционалността за ъпдейт е, че скоро от Тесла добавиха опция всичките им автомобили да се стартират с ПИН код. Това е опционална екстра за защитата, която след стартиране на автомобила, изисква въвеждане на четирицифрен ПИН на екрана, за да позволи включване на автомобила. Това добавя още едно ниво на защита срещу кражба.

Източник: https://twitter.com/wk057