Първи признаци на Тесла Модел 3 в Европа

Тесла регистрира няколко нови VIN номера показващи, че скоро ще започнат да произвеждат Модел 3, предназначен за европейския пазар. VIN е номер уникално идентифициращ всеки един произведен автомобил в света. Освен че е уникален, за всеки автомобил в него се съдържа и малко информация за това какъв е автомобилът. В случая на Тесла по VIN номерът може да се разбере къде и през коя година е произведен автомобилът, модела му, дали е с един мотор или два, серийния му номер и най-важното в случая – типа и броя еърбегове, които са монтирани. Това е интересно в случая, защото Тесла току-що регистрираха в NHTSA* 17 VIN номера, които са указват еърбегове, които Тесла използва за европейския пазар. Нуждата от различен тип предпазни средва при катастрофа се води от това, че стандартите в Европа и САЩ за различни.

Цялата тази информация ни навежда на хипотезата, че Тесла започват да произвеждат малко на брой тестови европейски Модел 3. Това се случва в момент, който е съвсем по план, тъй като от Тесла бяха обявили, че първите Модел 3 бройки за клиенти в Европа се очакват в началото на 2019 г. Най-вероятно тези 17 автомобила са произведени за тестове и хомологация в Европа. Обикновено този процес отнема около 6 месеца. Това означава, че Тесла най-вероятно вървят по график за първи доставки в началото на 2019 г.

*NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) – Администрация в САЩ, отговаряща за безопасността по пътищата. Всеки един авто производител е длъжен да регистрира VIN номерата на всички автомобили, които по един или друг начин са били на територията на САЩ. Тази регистрация се прави с цел, за да може всеки един собственик да следи по VIN номера си, дали за неговия автомобил има издадени бюлетини за дефекти (service recall).

One thought on “Първи признаци на Тесла Модел 3 в Европа

Коментарите са затворени.