Faraday Future се завръща след ново финансиране

Фарадей Фючър продължават с разработването на новия си автомобил FF91, след като получиха 2 млрд. долара финансиране.

През 2017 г. компанията имаше доста трудности, след като китайският милиардер Джиа Юетинг (Jia Yueting) значително намали финансирането на компанията. Джиа е собственик на китайския технологичен гигант LeEco и е наричан китайския Стив Джобс. Милиардерът държеше голяма част от първоначалното финансиране на Фарадей Фючър. Той заема и ролята на изпълнителен директор на новия американски автомобилостроител. След като Китай наложи строги ограничения над финансирането на чуждестранни компании с китайски средства, китайският милиардер значително ограничи средствата, вливани в американската компания. Това постави компанията пред сериозни предизвикателства и дори застраши самото й съществуване.

Наскоро разбираме, че новото финансиране е отново от китайска компания Евъргранд Хелт (Evergrande Health) част от китайския конгломерат Евъргранд Груп (Evergrande Group). С тези свежи средства Фарадей отново работят с пълна пара и се опитват да стигнат до производствен вариант на автомобила си FF91. Последна фаза от разработката са високоскоростните тестове симулиращи шофиране на магистрала и аутобан.

От компанията пуснаха видео клип показващ как извършват тестовете. Двата високоскростни теста се извършват в Transportation Research Center в Охайо. Тестовете са наречени “Аутобан тестов цикъл” и “Операция 120 мили/ч”. Първият се състои от три-минутно шофиране с 250 км/ч последвано от 120 км/ч за 2 минути. Този цикъл се повтаря 3 пъти в рамките на 15 минути. Вторият тест е доста по-натоварващ за електромобил и представлява шофиране с постоянна скорост от 195 км/ч в продължение на 55 минути. За това време автомобила изминава 170 км. Не е уточнено обаче каква част от батерията се е изразходила за този пробег.

Faraday Future

Чоу Йе (Chou Yeh) – старши мениджър на отдела, отговарящ за задвижващите компоненти на автомобила: Като цяло сме много доволни от двата теста и това че автомобила успя да се справи с тях без проблеми със задвижващите компоненти и без термални претоварвания. Първоначалните ни данни са доста обещаващи. Мисля че не достигнахме истинския потенциал на FF91 и можем дори много повече.

 

Източник: https://electrek.co/2018/07/24/faraday-future-ff91-production-high-speed-tests/