BMW i3 с нова батерия и възможен пробег от 350 км

Според информация от вътрешни източници, в BMW текат подготовки за производство на по-голяма батерия за BMW i3. Слуховете са за пробег от 350 км по стандарта NEDC . New European Driving Cycle е тестова процедура за шофиране, актуализирана за последен път през 1997г. Предназначена е да оцени нивата на емисиите и икономията на гориво на леките автомобили. Тестът би трябвало да представлява типичната употреба на автомобил в Европа. Той обаче е многократно критикуван, че дава тестови показания, които в действителност не могат да бъдат постигнати. 

Този стандарт е доста оптимистичен по отношение на пробега и вече е заменен от по-новия WLTP. Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure е глобален стандарт за определяне на нивата на замърсители и емисии на CO2, разход на гориво или енергия и електричество от лекотоварни автомобили. Въпреки подобрението спрямо NEDC, цикълът на WLTP все още използва нереалистично бавно ускорение. Например: най-бързото време от 0-50 км/ч (0-30 мили / ч) е 15 секунди. Повечето шофьори в Западна Европа ускоряват от покой до 50 км/ч в рамките на 5 до 10 секунди. В цикъла също няма изкачване по наклон, а дори леките наклони увеличават натоварването на двигателя с 2 до 3 пъти, което води до увеличение на замърсителите.

И така, като се сравнят данни за един и същи модел по двата стандарта, може да калкулираме по-реалистична стойност на пробега от около 275 км.

Най-вероятно новата батерия ще се предлага първоначално като опция за ъпгрейд при поръчка. А впоследствие ще бъде заложена, като част от базовата версия.

BMW-i3

Източник: https://www.bimmertoday.de/2018/07/17/bmw-i3-120ah-wann-kommt-der-i3-mit-uber-350-km-reichweite/

One thought on “BMW i3 с нова батерия и възможен пробег от 350 км

Коментарите са затворени.